Бойовики переполошилися через скасування спецстатусу Донбасу та згадали про мінські угоди

Бойовики переполошилися через скасування спецстатусу Донбасу та згадали про мінські угоди

Бойовики «ДНР» та «ЛНР» вимагають перегляду мінських угод. Ілюстрація / Фото: Reuters

У "ДНР" та "ЛНР" вже готові до перегляду мінських домовленостей.

Бойовики "ДНР" і "ЛНР" хочуть переглянути мінські угоди через намір президента України Петра Порошенка скасувати спецстатус Донбасу.

Про це йдеться у "спільному повідомленні урядових прес-служб ДНР і ЛНР".

"Скасування Києвом закону про особливий статус Донбасу завдає серйозної шкоди мінському мирному процесу. Замість того, щоб доопрацювати його і прийняти в редакції, узгодженої в ході мінських консультацій, Порошенко просто скасовує його. Пропонуючи взамін якийсь інший, який не узгоджений з представниками Донбасу і який взагалі ніхто не бачив. Прийняття закону про особливий статус, а також закону про амністію в узгоджених з ДНР і ЛНР редакціях було зобов'язанням Києва. Це зафіксовано в мінському протоколі від 5 вересня ", - зазначається у повідомленні.

Бойовики наголошують, що через дії української влади мінські домовленості необхідно переглянути, і запевняють, що готові це робити.

"Тепер, після одностороннього рішення про скасування цих законів, мінський протокол від 5 вересня фактично перекреслено київської клікою. Очевидно, що його редакція повинна бути переглянута. ДНР і ЛНР не можуть діяти на підставі документа, з якого Порошенко вилучив принципово важливі пункти. Ми готові працювати над новою редакцією протоколу... Найближчими днями всенародно обрані глави ДНР і ЛНР назвуть своїх уповноважених на мінських переговорах", - заявили бойовики.

При цьому "ДНР" і "ЛНР" "твердо підтверджують" свою прихильність мінському мирному процесу.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко запропонував РНБО та Верховній Раді скасувати закон про надання спецстатусу частині Донбасу. За словами президента, ключовим елементом цього закону було проведення місцевих виборів і передача частини владних повноважень органам місцевого самоврядування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація