БПП погрожує вийти з коаліції, якщо Яценюк не піде у відставку

БПП погрожує вийти з коаліції, якщо Яценюк не піде у відставку

Фото: Reuters

На посаду голови уряду фракція висунула кандидатуру Володимира Гройсмана.

Якщо прем'єр-міністр Арсеній Яценюк не напише заяву про відставку, фракція БПП вийде з коаліції. Про таке рішення фракції, ухвалене у понеділок ввечері, повідомив депутат БПП Олег Барна, - пише "Українська правда".

За його словами, на рішення про відставку в Яценюка є тиждень. "За пропозицією самих депутатів було ухвалене одностайне рішення: якщо Яценюк добровільно не напише заяву про відставку, наша фракція в повному складі вийде з коаліції. Коаліція юридично існує", - заявив Барна.

Водночас, як уточнив депутат Сергій Лещенко, під час ухвалення рішення утрималися нардепи Іванна Климпуш-Цинцадзе, Владислав Голуб, Олег Недава та Микола Паламарчук.

Барна також повідомив, що на посаду голови уряду фракція висунула кандидатуру Володимира Гройсмана.

Нагадаємо, раніше фракція БПП запропонувала кандидатуру спікера парламенту Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра. Політик заявив, що презентуватиме свою програму діяльності Кабміну в п'ятницю.

Нагадаємо, останні тижні йдуть активні переговори щодо нового поділу влади і призначення на ключові посади. Сильно хитається крісло під прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Міністр фінансів Наталя Яресько також висунула свою кандидатуру на посаду глави Кабміну. Вона заявила, що має намір зібрати уряд технократів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація