Це "транспорт" для нас: Найєм пояснив, навіщо об'єднався з БПП у Раді

Це "транспорт" для нас: Найєм пояснив, навіщо об'єднався з БПП у Раді

Фото: УНІАН

"Ми розуміли - нікому не в образу - що нас спробують використати", сказав Найєм. 

Народний депутат від БПП Мустафа Найєм заявив, що участь у парламентських виборах у 2014 році були для нього лише "транспортом", а для президента "бонусом". Про це він повідомив в інтерв'ю Лівий Берег.

"Пропозиція йшла від мене. Я подзвонив і сказав, що ми хотіли б поговорити. Розмова відбулася, абсолютно відкрита. Крім того, у нас було чітке розуміння, що ми йдемо тільки втрьох - ні один, ні два, ні в різних місцях виборчого списку. Щоб не вийшло, що хтось потрапив, а хтось не потрапив. Або всі троє, або ніхто. Чесно кажучи, переговори йшли довго", - розповів депутат Мустафа Найєм.

Найєм також розповів про втрату репутації і про розуміння того, що в політиці їх просто "використають".

"Я розумів, що це - більші репутаційні втрати. Я працював на "Громадському ТВ", де, в плані жорсткості суджень - дуже важкий колектив, і в "Українській правді", яка також досить жорстка. Це було важко. Потім довго думали, радилися один з одним. В результаті прийняли рішення - окей. Чому для нас була важлива пряма комунікація з Петром Олексійовичем? Це – політика, ми вивчали її десять років, і ми розуміли – нікому не в образу – що нас спробують використовувати. Наша присутність у списку, звичайно, дала їм бонус. Але це був чесний договір. І "транспорт" для нас", - додав депутат.

Нагадаємо, колишній журналіст Мустафа Найєм заявив, що напередодні парламентських виборів у 2014 році домовлявся з Юлією Тимошенко і Андрієм Садовим - про входження в їх політсили. За його словами, більше десятка активістів і журналістів обговорювали ідею потрапити в парламент, серед них: Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Вікторія Сюмар, Єгор Соболєв, Ганна Гопко, Василь Гацько.

Повʼязані теми:

Наступна публікація