Цех із заподіяння страждань. Нардеп показав жахливі фото із Лук'янівського СІЗО

Люди, котрих суд іще не визнав злочинцями, перебувають у вкритих грибком камерах із ядучим запахом.

Народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко сьогодні, 4 січня, відвідав Лук'янівське СІЗО, у котрому на цей Новий рік помер у 26-річному віці арештант Макар Колесников.

Свої враження він описав на сторінці у Facebook.

"Ми оглянули камеру, де перебував Колесников, а також інші камери, де перебувають інші підозрювані по його справі. Камери різного ступеню жахливості. В одних навіть хвилину важко знаходитися через ядучий запах грибка, у інших – відносно пристойно, хоча повітря усюди затхле і температура переважно невисока. Утім, грибок є усюди, він небезпечний не тільки для підозрюваних, але і для персоналу", - розповів нардеп.

"Загалом, через численні водяні, вентиляційні труби та металеві конструкції Лук'янівка нагадує величезний цех із заподіяння страждань – де страждають люди, котрих суд іще не визнав злочинцями", - зазначив він.

Нагадаємо, 1 січня у Лук'янівському СІЗО помер 26-річний Макар Колесников. За попереднім висновком експертів Київського міського бюро судово-медичної експертизи, смерть Колесникова настала від геморагічного панкреатиту. За словами народного депутата Ігоря Луценка, Колесников боровся з наркопритонами. Активісти його вважають політв'язнем.

Увечері вони й товариші загиблого влаштували символічну акцію на вшанування пам'яті покійного і на знак протесту проти умов тримання у слідчому ізоляторі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація