"Чеченська справа": Клиха можуть визнати неосудним через психічні розлади

"Чеченська справа": Клиха можуть визнати неосудним через психічні розлади

Слідство вважає, що поведінка Клиха обумовлено наркотичною залежністю / Фото: ТСН.ua

Нервові зриви у підзахисного почалися після арешту.

Головуючий на процесі над затриманими в Чечні українцями Миколою Карпюком та Станіславом Клихом суддя Вахіт Ісмаїлов прийняв до уваги доводи адвоката Марини Дубровіної, яка наполягала на тому, що її підзахисний Клих психічно нездоровий.

Про це з посиланням на видання "КоммерсантЪ", підомляє ZN.ua.

Суддя перервав процес, направивши обвинуваченого на судово-психіатричну експертизу. Проходити обстеження Клих буде в одній з клінік Грозного.

Наразі, скільки часу піде на експертизу, тому слухання у справі колишніх активістів УНА-УНСО відкладені на невизначений час.

Сумніви у стані здоров'я обвинуваченого Клиха у адвокатів з'явилися восени минулого року. Одного разу у присутності свого адвоката Клих почав битися в істериці, стверджуючи, що отримав повідомлення про смерть батька, який насправді був живий.

Авдокат Дубровіна вважає, що нервові зриви у її підзахисного почалися після арешту і причина їх — незаконні методи слідства, за допомогою яких, за словами адвоката, вибивалися потрібні свідчення, а також знущання з боку співкамерників.

Проте слідство вважає, що поведінка Клиха обумовлено наркотичною залежністю. Якщо Клих буде визнаний психічно хворим, то його справа буде виділена в окреме провадження, а його самого за рішенням суду направлять на примусове лікування.

Нагадаємо, справа Карпюка та Клиха сфабрикована Російським слідчим комітетом і у ній фігурує прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Адвокат Ілля Новиков опублікував нові подробиці, за його словами, - "цієї брудної історії". У ній Росія офіційно заявляє, що в 94-му Яценюк носив прізвисько "бойовик Арсен", воював у Чечні проти російських військ із Олександром Музичком, відомим як Сашко Білий, а ще - колишнім керівником львівського осередку УНА-УНСО Андрієм Шкілем та, власне, нині підсудними у Чечні українцями - Карпюком і Клихом.

Українські слідчі нарешті взялися за так звану чеченську справу

Українські слідчі нарешті взялися за так звану чеченську справу

Повʼязані теми:

Наступна публікація