Через "злив" інформації Фірташу заарештували чотирьох німців - ЗМІ

Через "злив" інформації Фірташу заарештували чотирьох німців - ЗМІ

Дмитро Фірташ / Фото: Reuters

Їх підозрюють у незаконному зборі і продажу інформації.

Справа українського бізнесмена Дмитра Фірташа набирає обертів: два дні тому обшукали його віденський будинок на запит Німеччини, а сьогодні німецькі ЗМІ повідомили, що Фірташ підкупив чиновників німецької кримінальної поліції

Четверо громадян країни заарештовані в Німеччині в середу через підозру у незаконному зборі і продажу інформації на користь Дмитра Фірташа. Серед заарештованих - шістдесятирічний комісар земельного кримінального відомтсва федеральної землі Мекленьург-Передня Померанія, його дружина, 32-річний колишній співробітник відомтсва, а нині поліцейський і консультант з питань підприємництва з Берліна. Арешти сталися в середу, сьогодні підозру проти одного поліцейського зняли, решта залишаються під вартою, йдеться в сюжеті ТСН. 19.30.

Про контекст справи сьогодні повідомив німецький регіональний суспільний мовник НДР. Ідеться про те, що чиновники з кримінального відомства роками могли збирати і продавати інформацію про стан міжнародного розслідування проти Фірташа. Прокуратура поки що не підтвердила нам зв'язок цих арештів із українцем.

Як повідомляє НДР, чиновники із кримінального відомства, користуючись службовим становищем, збирали інформацію про подробиці міжнародного розслідування проти українця. Так, відомо, що один із чиновників подавав запит на отримання інформації в Секретну Службу США, мотивуючи це тим, що він веде своє розслідування проти Дмитра Фірташа і потребує інформації. Згодом цю інформацію купувала посередник українця, консультант з підприємництва з Берліна. За інформацією видання за послуги виплачувалися шестизначні суми, лунає сума і 500 тисяч євро. Гроші передавали винятково готівкою.

Останніми днями слідчі провели декілька обшуків офісів та приватних помешкань в землі Мекленбург-Передня Померанія. Вони хочуть перевірити, чи обмежується справа однією федеральною землею в Німеччині і чи є у справі інші підозрювані.

Кореспондент ТСН Наталія Фібріґ

Справа Фірташа набирає обертів

Справа Фірташа набирає обертів

Повʼязані теми:

Наступна публікація