Чим займатиметься Нацрада реформ. Керівний склад України визначив програму дій

Чим займатиметься Нацрада реформ. Керівний склад України визначив програму дій

Гройсман пообіцяв діяти жорстко / Фото: Reuters

Новий глава уряду пообіцяв діяти жорстко. 

Політична криза закінчилась і шлях до трьох мільярдів доларів іноземної підтримки відкритий - повідомили на Раді реформ, йдеться в сюжеті ТСН.Ніч.

Вперше перед публікою з'явився оновлений керівний склад держави - президент Порошенко, прем'єр Володимир Гройсман та спікер Андрій Парубій. Всі запевняють, що вони - одна команда і налаштовані на швидкі реформи, аби надолужити втрачене в процесі політичних сварок.

Перше засідання ради реформ в оновленому складі розпочинається на годину пізніше від запланованого часу. Спікер Парубій одразу зізнається - затримка виникла через нього. Він прибіг просто з парламенту, де ухвалювали закони, пов'язані з реформами, що потрібні для кредиту МВФ. Президент додає, що тепер усім треба поспішати. Політична криза пригальмувала реформи і слід наздоганяти час.

На найближчі 100 днів Рада реформ розписала собі потижневі кроки. Що робити, щоби зміни відбувались, і західні партнери їх помічали.

Головні реформи стосуватимуться судової системи, управління державними компаніями, навколо яких - безліч корупційних скандалів, і децентралізації. Але головним усе ж таки залишиться боротьба з корупцією.

Гройсман обіцяє взятися за тіньові потоки на митниці. І в цьому контексті навіть кілька разів вживає слово "жорсткість".

"Ходять, не дають жити, якісь запити постійні, якісь дайте довідки, перевірки і все інше. Ну так не може бути, тому я хочу підкреслити, що все, що стосується вертикалі уряду, все буде дуже жорстко", - наголосив він.

Короткострокове завдання - до кінця травня ухвалити 24 невідкладних закони. І один із перших, за словами президента, має бути про боротьбу з офшорами. І саме після цього Україна може розраховувати на міжнародну допомогу.

Рада реформ оголосила план дій після оновлення уряду

Рада реформ оголосила план дій після оновлення уряду

Як повідомлялося раніше, заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків на брифінгу після засідання Національної ради реформ заявив, що До кінця травня Верховна Рада України має ухвалити 24 законопроекти, щоб отримати кредит на 2,8 мільярда доларів від МВФ, США та ЄС. Для отримання траншу від МВФ на 1,7 млрд доларів і кредитних гарантій від США на 1 млрд доларів парламент має ухвалити 19 законопроектів. Ще п'ять законопроектів необхідно прийняти, щоб отримати 105 мільйонів євро в рамках третього траншу макрофінансової допомоги від ЄС.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація