Чиновник Держінспекції тікав від міліції на "Лексусі" з 357 тис. грн хабара в кишені

Чиновник Держінспекції тікав від міліції на "Лексусі" з 357 тис. грн хабара в кишені

У Кіровограді міліція затримала великого хабарника із Держінспекції / Фото: adrianalima.com

Немировський викинув гроші і планував втекти, змінивши свій позашляховик на авто товариша.

У Кіровограді за хабар затримали заступника голови Держінспекції сільського господарства України Ігоря Немировського.

Співробітники міліції провели затримання у суботу, 2 серпня, повідомив радник глави МВС Антон Геращенко.

У липні поточного року чиновник вимагав і отримав 357 тис. грн за надання дозволу на зняття 51 га родючого шару грунту для приватного підприємства, основною діяльністю якого є видобуток корисних копалин.

За словами Геращенко, після отримання хабара чиновник зрозумів, що співробітники міліції оточують і блокують його автомобіль. Немировський виїхав на пішохідну доріжку, мало не задавивши жителів Кіровограда, після чого втік.

Чиновник змінив свій позашляховик "Лексус 350" на авто товариша, викинув гроші і попрямував у Київ, де і був затриманий на трасі представниками одного з постів ДАІ.

Геращенко запевнив, що МВС звернеться до глави Мінагрополітики Ігоря Швайки, якому підпорядковується Держсільгоспінспекція, з вимогою відсторонити від виконання службових обов'язків чиновника, якого упіймали на корупції.

Немировському загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією.

Як повідомлялося раніше, у Києві на хабарі у $ 17 тисяч затримали співробітника центрального апарату СБУ. Чиновник вимагав у бізнесмена з Черкас плату за безперешкодне митне оформлення вантажів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація