Чиновники зможуть подати е-декларації лише у вересні - НАЗК

Чиновники зможуть подати е-декларації лише у вересні - НАЗК

Фото: ipshnik.com

Держспецзв'язок взяв на себе зобов'язання отримати всі необхідні документи і до 31 серпня, довівши систему вже до функціоналу безпекової сторони, видати атестат відповідності.

Чиновники подаватимуть електронні декларації про доходи лише з 1 вересня.

Про це Голова Національної агенції із запобігання корупції Наталія Корчак повідомила сьогодні, 18 серпня під час спільного засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції та Комітету ВР з питань інформатизації та зв'язку щодо зриву повномасштабного запуску Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передає УНІАН.

"Ми провели низку зустрічей з керівництвом ПРООН - це та міжнародна організація, яка профінансувала даний проект. І ми дійшли одностайного розуміння того, щоб Національне агентство в найкоротші терміни, сьогодні ми будемо ухвалювати рішення, - стало повноцінним власником програмного продукту з усім технічним описом і специфікацією. Це та документація, яка у нас була відсутня", - зазначила Корчак.

Вона пояснила, що Держспецзв'язок взяв на себе зобов'язання отримати всі необхідні документи і до 31 серпня, довівши систему вже до функціоналу безпекової сторони, видати атестат відповідності.

За її словами, сьогодні, 18 серпня на засіданні НАЗК було ухвалено рішення про внесення змін до деяких рішень агентства в частині функціонування Єдиного державного реєстру декларацій.

"Сьогодні ми це рішення опублікуємо. І з того моменту, як воно буде заюстоване, суб'єкти декларування будуть подавати вже декларацію з 1 вересня 2016 року", - сказала Корчак.

Нагадаємо, в понеділок, 15 серпня, вчасно запрацювала система електронного декларування статків чиновників.

Щоправда, за два дні до її запуску Держслужба спецзв'язку та захисту інформації відмовила розробникам в атестаті. У Держслужбі нарікнули на низький рівень захисту програмного забезпечення системи. Через це в розробників електронного декларування виникли сумніви щодо вчасного запуску системи.

У суботу, 13 серпня, після екстреного засідання НАЗК у Києві Наталія Корчак заявила, що інтерфейс подання декларацій не активують, допоки не одержать атестат. Днем пізніше у НАЗК повідомили, що попри все систему таки запустять.

Своєю чергою, президент Петро Порошенко не захотів і чути про перенесення дати запуску системи, про що він повідомив у своєму Facebook.

Повʼязані теми:

Наступна публікація