Чому ФСБ не помічала візити в Росію лідера "батальйонного братства" і "Правого сектору" Київщини

Чому ФСБ не помічала візити в Росію лідера "батальйонного братства" і "Правого сектору" Київщини

Фурсу затримали в Україні за хуліганство / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

В'ячеслава Фурсу нині затримали в Україні за хуліганство.

Минулого тижня ТСН.Тиждень показала сюжет про так зване "батальйонне братство", яке після їхніх мітингів під будівлями Генпрокуратури та Адміністрації президента голова СБУ Валентин Наливайченко і президент Петро Порошенко публічно назвали мережею агентів Росії. Тоді братчики вимагали впровадження воєнного стану. Їхнього лідера В'ячеслава Фурсу вже затримали за хуліганство.

Журналісти ТСН прискіпливо вивчали біографію цієї людини і виявили дивовижний факт: під час російської агресії лідер братства систематично відвідував Росію. І це при тому, що В'ячеслав Фурса перебував на посаді голови осередку "Правого сектору" Київщини. Тієї самої організації, якою залякали всю Росію. Тому дуже дивно, що ФСБ не помітила факт переміщення через її кордон одного з лідерів "Правого сектору" В'ячеслава Фурси. Або ж помітила. Тільки чому не затримала?

Так, за даними Держприкордонслужби, Фурса літав до Москви 16 січня чартерним рейсом №574.

Після того 17 березня офіційний керівник "Правого сектора" Київської області, який охороняв "Межигір'я" у дні, коли Росія відбирала Крим, разом із заступником голови забороненої в Росії УНА-УНСО Михайлом Карпюком знову виїхав до Росії через пункт пропуску Бачівськ. Назад лідер УНСО більше не повернувся. Фурса ж за два тижні був в Україні.

У квітні під час російської агресії на Донбасі Фурса двічі літав до Росії.

Його соратники натомість кажуть, що якби СБУ мала факти співробітництва Фурси з ФСБ, він давно уже б сидів.

Лідера "Всеукраїнського батальйонного братства" В'ячеслава Фурсу затримали за хуліганство

Лідера "Всеукраїнського батальйонного братства" В'ячеслава Фурсу затримали за хуліганство

Після сюжету про "братство" минулої неділі на адресу каналу "1+1" і журналістів почали надходити погрози. Чи не означає це, що "братству" є що приховувати? У будь-якому разі ТСН готова надати слово В'ячеславу Фурсі, щоби зміг пояснити, чому він так часто літав до Росії і чому ФСБ не помічала його переміщень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація