Чорновол прийшла до суду за позовом розшукуваного Іванющенка проти неї

Сам позивач у судовій залі не з'явився.

Сьогодні, 16 травня, Печерський суд Києва розглядає позов екс-нардепа Юрія Іванющенка до нардепа діючого Тетяни Чорновол. Іванющенко позивався про захист честі, гідності та ділової репутації.

Як передає кореспондент ТСН з судової зали, самого позивача, який перебуває у розшуку, на засіданні немає, є лише його адвокати. Чорновол на суд прийшла. Засідання почали з заслуховування клопотань адвокатів – про виклик свідків та проведення лінгвістичної експертизи. Клопотання Чорновол про виклик до суду Сергія Якубовського та Олега Теянца відхилили.

Іванющенко вимагає від Чорновол спростування інформації, яку вона проголосила на брифінгу у Верховній Раді 16 лютого поточного року. тоді нардеп заявила, що Іванющенко нібито "кришує" харчування у Збройних силах України. Іванющенко вимагає опублікувати спростування на сторінці Тетяни у Facebook, а також скликати брифінг у ВР - де також спростувати цю інформацію.

У засіданні зробили перерву до 20 червня.

Як відомо, у квітні ГПУ знова оголосила Іванющенка у розшук. Раніше Дніпровський суд Києва скасував розшук соратника Януковича Юрія Іванющенка, відомого під прізвиськом "Юра Єнакіївський". Відповідне рішення прийняв одіозний суддя Микола Чаус.

Генпрокуратура заарештовувала рахунки і автопарк екс-"регіонала" Іванющенка. Також було накладено арешт на українські рахунки колишнього нардепа. Його підозрювали у незаконному збагаченні. У ГПУ зазначили, що не мають запитань до бізнесмена Іванющенка з приводу злочинів на Майдані Незалежності взимку 2014 року.

Кореспондент ТСН Дмитро Святненко

Повʼязані теми:

Наступна публікація