Чотирьох нардепів мають покарати за неповні е-декларації

Чотирьох нардепів мають покарати за неповні е-декларації

Фото: УНІАН

За порушення політикам загрожує адміністративна відповідальність. 

ГПУ встановила факти порушень в електронних деклараціях чотирьох народних депутатів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, були зафіксовані неподання та несвоєчасне подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані парламентарів.

"Чотири  народні депутати України, які після 1 вересня 2016 року придбали транспортні засоби або отримали дохід від відчуження нерухомого або рухомого майна, у десятиденний строк не повідомили про це Національне агентство з питань запобігання корупції шляхом подання електронного повідомлення до Реєстру", – йдеться у повідомлені Генпрокуратури.

Так, один з народних обранців не повідомив НАЗК про придбання мотоцикла Harley-Davidson, 2012 року випуску за 141 тис. грн, а другий – автомобіля Toyota Land Cruiser, 2012 року випуску за півмільйона гривень.

"Інший народний депутат України не подав електронне повідомлення про отримання доходу в розмірі 100 тис грн від відчуження автомобіля Lexus LX 570, 2010 року випуску", – вказано у повідомленні.

Прізвищ вказаних нардепів не озвучили. У ГПУ наголошують, що порушення вимог щодо декларування доходу або придбання майна на суму, яка перевищує 50 мінімальних заробітних плат (68,8 тисячі гривень) є правопорушенням, пов'язаним із корупцією, і має наслідком адміністративну відповідальність.

ГПУ вже  передала матеріали до НАЗК із метою вжиття заходів для притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, раніше у НАЗК повідомили, які депутати не подали е-декларації, а також розповіли про нардепів, що несвоєчасно подали щорічні декларації. Своєю чергою НАБУ заявило, що в Україні першими перевірять е-декларації нардепів, суддів та прокурорів. 11 листопада НАЗК затвердило порядок проведення контролю та повної перевірки електронних декларацій українських чиновників. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація