Деканоідзе назвала масовий протест екс-міліціонерів очікуваним і навіть гордиться цим

Деканоідзе назвала масовий протест екс-міліціонерів очікуваним і навіть гордиться цим

Хатія Деканоідзе прокоментувала протест-екс-міліціонерів / Фото: УНІАН

Правоохоронці нарікають, що атестаційні комісії упереджено ставляться до них.

Незадоволені реформою колишні міліціонери сьогодні вийшли пікетувати профільне Міністерство внутрішніх справ. Кількасот екс-міліціянтів прийшли під головну будівлю МВС у Києві, бо переконані, що атестаційні комісії сформовані з порушенням закону, а самі екзаменатори часто упереджено ставляться до тих, хто прагне довести, що вони мають право з міліції перейти в поліцію.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Правоохоронці, які сьогодні ще працюють у ранзі "тимчасовий виконувач обов'язків" принесли міністру Арсену Авакову під МВС листа з вимогою скасувати атестаційні комісії. Серед учасників акції було чимало як таких, хто просто наперед боїться бути відсіяним, так і тих правоохоронців, які наголошували, що вони за реформи, але виступають виключно за законну перевірку.

Міністр Аваков мітингувальникам відповів листом у соцмережі: "У новій поліції не буде некомпетентних і брудних "ментів"! Будуть тільки "копи", які користуються довірою людей! Це принципово!".

Раніше глава МВС заявляв, що понад третина екс-міліціонерів, які хотіли працювати в новій поліції, показали дуже низький рівень на першому ж етапі перевірки.

Керівник Національної поліції України Хатія Деканоідзе сьогодні перебуває у США, але уважно стежить за тим, що відбувається у Києві. Ситуацію вона прокоментувала під час прямого включення в програмі ТСН.Тиждень.

"Я перебуваю у США, бо під час реформування поліції нам потрібна підтримка наших стратегічних партнерів. Віце-президент США мене особисто попросив інформувати його та його офіс, як триває реформа поліції. Так що сподіваюся, що офіційний візит завершиться успішно", – зазначила Деканоідзе.

Глава Нацполіції говорить, що протест екс-міліціонерів був очікуваним.

"Що стосується протесту. Знаєте, коли ми розпочинали реформу, то цей протест був очікуваним. Бо жодна реформа, особливо реформа поліції, без спротиву системи просто не відбувається. Бо є система, яка буде чинити спротив. Але, якщо хтось думає, що я в цій битві – одна, то помиляються. Тому що я дуже вдячна за підтримку міністра (Авакова), вдячна за підтримку уряду та президента. Ці люди, які сьогодні вийшли (на протест), не дочекались апеляції, бо вони точно знали, що апеляцію не виграють. Я більше скажу, що ми пишаємося, що ці люди вийшли на вулицю. Чому? Тому що, значить, ми все робимо правильно. Значить, ми на правильному шляху. Реформа Національної поліції – найбільш очікувана реформа народу України. І єдине, що хочу сказати суспільству, – повірте нам. Ми знаємо, що робимо. І повірте нам, ми не хочемо бачити людей, які були у схемах особистого збагачення 20-25 років, в нових рядах Національної поліції", – зазначила Деканоідзе.

Варто зазначити, що після реформи в Україні може залишитися ціла армія "відсіяних" і ображених, з досвідом оперативної роботи, знанням законів і зброєю. Чим це може загрожувати країні, дивіться в наступних випусках ТСН.

Незадоволені реформою колишні міліціонери сьогодні вийшли пікетувати профільне міністерство

Незадоволені реформою колишні міліціонери сьогодні вийшли пікетувати профільне міністерство

Повʼязані теми:

Наступна публікація