Делегація РФ влаштувала демарш через резолюцію щодо Криму на парламентській асамблеї ОБСЄ

Делегація РФ влаштувала демарш через резолюцію щодо Криму на парламентській асамблеї ОБСЄ

Фото: Reuters

Незважаючи на демарш російських депутатів, проект документа все-таки винесено на обговорення.

Російська делегація, яка бере участь у роботі сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, відмовилася обговорювати резолюції щодо Криму, Абхазії і Південної Осетії.

Про це пише Радіо Свобода.

Делегація Російської Федерації залишила засідання після того, як не змогла переконати учасників відмовитися від прийняття резолюції щодо Криму. Документ підготовлений представниками України в рамках ювілейної 25-ї сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, що відбувається у столиці Грузії.

Незважаючи на демарш російських депутатів, проект документа все-таки винесено на обговорення пленарного засідання Парламентської асамблеї.

Глава російської делегації, депутат Держдуми Микола Ковальов назвав проект резолюції щодо Криму "неприйнятним". У резолюції по Криму засуджується анексія Криму Росією.

Документ внесений на розгляд Парламентської асамблеї ОБСЄ українськими представниками. Він називається "Про порушення прав людини та основних свобод в Криму, порушення прав кримськотатарського населення".

Парламентська асамблея ОБСЄ – міжпарламентська організація, що об'єднує 57 держав Європи, Азії і Північної Америки, які входять в Організацію з безпеки і співробітництва в Європі.

Раніше нелегітимна "прокурор" окупованого РФ Криму Наталія Поклонська подала до Верховного суду Криму позов про заборону діяльності Меджлісу кримсько-татарського народу. Самопроголошена "прокурорша" написала свою заяву на підставі статті "федерального закону "Про протидію екстремістської діяльності". Рішення про призупинення діяльності громадського об'єднання "Меджліс кримсько-татарського народу" Поклонська прийняла 14 квітня.

Світова громадськість вже розкритикувала рішення кримських окупантів. Зокрема, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд назвав дії окупантів неприпустимими.

Повʼязані теми:

Наступна публікація