Депутат показав фото маєтку Льовочкіна за 40 мільйонів євро

Соратник Януковича об'єднав п'ять елітних земельних ділянок в одну. 

Народний депутат від БПП Сергій Лещенко опублікував розслідування щодо шикарного маєтку екс-глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна у французькому муніципалітеті Сен Жан Кап Ферра.

Перші фото маєтку Льовочкіна минулого року опублікувала донька "правої руки" утікача Віктора Януковича. На світлину потрапила родина екс-глави АП, характерний паркан та ліхтарі. Про те, в якому районі розташований маєток поговорювали політики та бізнесмени. Згодом неназвані джерела Лещенка звузили фокус пошуків  дачі Львочкіна у Сен Жан Кап Ферра та назвали конкретну частину мису. За допомогою Google Street View депутатові вдалося знайти подібний екстер'єр, пише "Українська правда".

Розташований французький маєток за адресою: будинок 56, бульвар Шарля де Голля (Boulevard du Général de Gaulle) у Сен Жан Кап Ферра.

Працівниця місцевої мерії розповіла нардепу, що  Льовочкіну належить одразу п'ять земельних ділянок, об'єднаних однією територією та поштовою адресою. Оформлена нерухомість з 2005 року на данську компанію Glorietta Investments I APS. У 2014 вказану компанію перейменували на Glorietta Investments I APS.

У данському реєстрі вказано, що вказана компанія і справді володіє нерухомістю у Франції, вартість якої оцінюється у 40 мільйонів євро. Саме стільки коштує маєток Льовочкіна у Сен Жан Кап Ферра. Податки за вказану нерухомість йдуть у казну Франції.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом фінансування тероризму колишнім головою адміністрації президента Януковича Сергієм Льовочкіним та олігархом Дмитром Фірташем. 

Згодом народний депутат від БПП Сергій Лещенко опублікував списки осіб, які подавало українське керівництво до представників Європейського союзу, щодо введеня проти цих осіб санкцій. У цих листах були відсутні зокрема  Сергій Львочкін та Дмитро Фірташ. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація