Депутати хочуть "зав'язати" з кумівством міліціонерів і суддів

Депутати хочуть "зав'язати" з кумівством міліціонерів і суддів

В українських судах може зменшитися кількість "своїх" / Фото: kryvbas.at.ua

Парламент має намір боротися зі звичкою "призначати своїх".

Верховній Раді України пропонується встановити обмеження на роботу близьких осіб у правоохоронних і судових органах, передає УНІАН.

Відповідний проект закону "Про засади запобігання та протидії корупції", зареєстрований у Раді народним депутатом з фракції "Батьківщина" Тетяною Слюз.

Законопроектом передбачається, що на посади в регіональних органах прокуратури, МВС, СБУ і суддів у межах однієї адміністративно-територіальної одиниці не можуть претендувати люди, якщо хоча б в одному з цих регіональних органів вже працює близька ним особа.

При цьому пропонується встановити, що особи, які працюють у Генеральній прокуратурі України, СБУ, МВС і їх самостійних структурних підрозділах на посадах керівника, заступника керівника, суддею Конституційного і Верховного суду України, не можуть мати працівників на посадах у відповідних відомствах, які їм є близькими особами.

Раніше повідомлялося, що регіонал Сергій Брайко і позафракційний Лев Миримський внесли в Раду законопроект, яким пропонується стягувати з водіїв штрафи за порушення ПДР залежно від класу автомобіля

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація