Депутати пообіцяли, що у вівторок бійок у Раді за кнопку не буде

Депутати пообіцяли, що у вівторок бійок у Раді за кнопку не буде

Завтра до Ради прийдуть понад 400 депутатів / Фото: УНІАН

Завтра до Ради прийде майже весь склад парламенту.

У вівторок, 19 лютого, на пленарне засідання Верховної Ради України очікується прибуття понад 400 народних депутатів, а у керівництві парламенту впевнені – ніяких силових варіантів не буде:

"Ніхто нікого із сесійної зали силою викидати не буде. Такі дії - незаконні. Вимагаючи ефемерного персонального голосування "Батьківщина", УДАР та "Свобода" самі порушують закон", - сказав віце-спікер парламенту Ігор Калєтнік, повідомляє "Українська правда".

"На сьогоднішній день ті, хто блокує трибуну, порушують регламент, статтю 47, де чітко вказано, що на пленарному засіданні депутат не має права перешкоджати розгляду порядку денного, в тому числі шляхом блокування трибуни, перешкоджати роботі головуючого, а також голосуванню інших депутатів", - підкреслив Калєтнік та додав, що силового варіанту не буде.

"Є повна готовність працювати, голосувати особисто, виконувати обов'язки народного депутата, як це передбачено законом і Конституцією. А опозиція своїми діями навмисне перешкоджає роботі інших парламентарів", - наголосив Калетнік.

Також він назвав неприпустимими дії УДАРу стосовно розклеювання стрічок на робочих місцях депутатів.

"Це просто неповага до депутата і до свого колеги. Демонстрація рівня невихованості - заходити на робоче місце іншого парламентаря. Тим більше для чого на місцях КПУ розклеювати надписи "голосуй особисто", якщо КПУ і так голосує особисто?", - підкреслив віце-спікер.

Нагадаємо, шо сьогодні, 18 лютого, біля 17:00 в сесійні залі Верховної Ради терміново почали збиратися депутати від фракції "Батьківщина",для підготовки до протистояння можливому силовому захопленні трибуни Партією регіонів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація