Держдеп США звинуватив Росію в тому, що допомагає терористам танками

Держдеп США звинуватив Росію в тому, що допомагає терористам танками

У США впевнені, що танки терористам постачає Росія. / Фото: flot2017.com

Російська військова техніка стягується на точці на південно-заході Росії.

Росія переправила до України важке озброєння і військову техніку, в тому числі танки і реактивні системи залпового вогню. Про це заявила прес-секретар держдепартаменту США Марі Харф під час щоденного брифінгу в п'ятницю у Вашингтоні.

У держдепі володіють інформацією про те, що Росія спочатку стягнула до кордону з Україною танки, які російські війська більше не використовують, а потім три танки перетнули кордон України.

Марі Харф нагадала про відео в Інтернеті, на якому видно, як російські танки йдуть через кілька міст Донецької області, в тому числі через Сніжне, Торез і Макіївку.

"Росія буде стверджувати, що це українські танки, але ніякі українські танкові підрозділи не знаходилися в цьому районі. Ми впевнені, що ці танки приїхали з Росії", - сказала Марі Харф.



Також у держдепа США є інформація, що Росія стягувала ракетні установки залпового вогню на південно-заході Росії, де перебували і танки. Ракетні установки нещодавно також пішли звідти, а пізніше в Інтернеті з'явилося відео з цими ж установками, що проходять через Луганськ.

Нагадаємо, генсек НАТО закликав Росію не постачати свої танки терористам на сході України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація