Держдеп відновлює розслідування справи про службове секретне листуванні Клінтон

Держдеп відновлює розслідування справи про службове секретне листуванні Клінтон

Фото: Reuters

Раніше Гілларі Клінтон не було висунуто звинувачень у справі про службове листування.

Держдепартамент США вирішив відновити розслідування щодо службового листування колишнього держсекретаря і претендента на президентський пост від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Розслідування також торкнеться деяких колишніх помічників Клінтон, які вже не працюють в держдепі.

Про це пише ВВС.Russian.

"Ми не будемо встановлювати штучні дедлайни для цього процесу", - заявив офіційний представник відомства Джон Кірбі.

За його словами, колишні співробітники держдепу можуть бути покарані адміністративним санкціям: від доган до позбавлення доступу до секретної інформації.

Напередодні міністр юстиції США Лоретта Лінч заявила, що Гілларі Клінтон не буде висунуто звинувачень у справі про службове листування. Федеральне бюро розслідувань зазначало, що Клінтон "вкрай недбало" поводилася з секретною інформацією, проте за підсумками розслідування рекомендувало міністерству юстиції не порушувати справу щодо екс-глави держдепу.

Скандал у зв'язку з електронною перепискою Клінтон розгорівся в березні 2015 року. З'ясувалося, що вона вела службове листування з особистого облікового запису електронної пошти, коли обіймала посаду держсекретаря. Сама Клінтон раніше заявляла, що вона навмисно не відправляла і не отримувала засекречені повідомлення зі своєї особистої електронної адреси.

Кандидат у президенти США Гілларі Клінтон опублікувала фото із новонародженим онуком

Кандидат у президенти США Гілларі Клінтон опублікувала фото із новонародженим онуком

Повʼязані теми:

Наступна публікація