Держдепартамент США визнав видалення частини брифінгу Псакі про таємні переговори

Держдепартамент США визнав видалення частини брифінгу Псакі про таємні переговори

Зараз відео відновлено в оригінальному вигляді.

Державний департамент США визнав, що відеозапис одного з брифінгів для преси в 2013 році був навмисне відредагований.

За словами офіційного представника відомства Джон Кірбі, із відео вирізали фрагмент виступу його попередниці Джен Псакі, в якому вона визнала, що США та Іран проводили таємні переговори щодо ядерної програми Тегерана. З викладеного на сайт запису цей фрагмент прибрали.

Спочатку у відомстві пояснювали те, що трапилося технічним збоєм. Однак Кірбі на прохання журналістів відправив у технічний відділ запит, в якому вимагав пояснити, що трапилося. У результаті з'ясувалося, що запис відредагували навмисно.

Співробітник, який працював над записом, заявив, що отримав вказівку вирізати з неї конкретну частину виступу Псакі. За його словами, вказівка надійшла по телефону, але він не пам'ятає, від кого саме, і знає тільки, що повноваження цієї людини дозволяли віддавати такі накази.

Кірбі зазначив, що, хоча слова про переговори зникли з відеозапису, вони завжди були в транскрипті брифінгу, також викладеному на сайті. Крім того, зараз відео відновлено в оригінальному вигляді.

Нагадаємо, що раніше Псакі заявила про те, що російський документальний фільм "Крим. Шлях на Батьківщину", інтерв'ю для якого дав президент РФ Володимир Путін, відображає "підхід" Кремля до України, "який вводить в оману".

Повʼязані теми:

Наступна публікація