"Діамантовий прокурор" Корнієць витратив 120 тисяч фунтів на престижну освіту доньки у Британії

"Діамантовий прокурор" Корнієць витратив 120 тисяч фунтів на престижну освіту доньки у Британії

Фото: УНІАН

Цим не обмежилися витрати на доньку під час її навчання у Великій Британії.

Екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць заплатив 120 тисяч фунтів за навчання своєї доньки Анастасії у Великій Британії. Це випливає з розслідування Британського кримінального агентства, яке потрапило у розпорядження видання Новое время.

"Діамантовий прокурор" витратив понад 75 тисяч фунтів на навчання доньки в школі Heathfield St Mary у Лондоні, а також ще майже 39 тисяч фунтів знадобилися для оплати бакалаврської програми з математики та фінансів в університеті Queen Mary у столиці країни.

Водночас річний дохід Корнійця був недостатній, аби дозволити собі оплатити таку престижну освіту доньці. Так, 2014 року він отримав близько 200 тисяч гривень зарплати. Своєю чергою, його дружина того року заробила 67 тисяч гривень.

Крім того, Корнієць оплатив доньці Анастасії у Великобританії уроки тенісу, що коштували 800 фунтів, та курси драматичного мистецтва, вартістю 200 фунтів. Також дівчина танцювала на балу, за який родині потрібно було заплатити 165 фунтів, та брала уроки танців, вартістю 400 фунтів.

За словами Корнійця, його донька після навчання повернулася в Україну та працювала на одному з державних оборонних підприємств, з якого її звільнили за статтею про скорочення штату.

Тепер Анастасію разом з батьком викликають у прокуратуру, яка з'ясовує, чому гроші за навчання у Великій Британії надходили з рахунків офшорної компанії Docktown Merchants, номінальний директор якої – латвієць Ерік Ванагельс. Зазначається, що саме він очолював офшор, через який були куплені "вишки Бойка" для видобутку вуглеводнів в Чорному морі.

 

Нагадаємо, "діамантовим прокурорам" Олександру Корнійцю та Володимиру Шапакіну закидають хабарництво та корупційну змову. Під час обшуку у них вилучили півмільйона доларів та діамантів на півмільйона гривень. Слухання справи "діамантових прокурорів" досі триває.

Повʼязані теми:

Наступна публікація