Ділма Русеф буде боротися за свою посаду

Ділма Русеф буде боротися за свою посаду

Фото: Reuters

Русеф знову назвала своє відсторонення від посади переворотом.

Президент Бразилії Ділма Русеф після того, як сенат проголосував за її тимчасове відсторонення від посади, заявила, що стала жертвою перевороту і продовжить боротьбу за свою посаду.

Після голосування сенату Русеф вимовила 14-хвилинну промову, в якій в основному наполягала на своїй повній невинності в корупційних злочинах, в яких її підозрюють.

"Можливо, я робила помилки, але я не скоювала злочинів", - сказала Русеф. Вона назвала звинувачення у злочині, якого людина не скоював, однією з найстрашніших речей, які взагалі можуть статися.

Русеф знову назвала своє відсторонення від посади переворотом, додавши, що продовжить боротися за збереження посади президента усіма законними способами. Закінчивши промову, вона залишила свою резиденцію і вийшла на вулицю до своїх прихильників, передає агентство Рейтер.

У четвер верхня палата парламенту Бразилії проголосувала за початок процедури імпічменту Ділми Русеф і негайне відсторонення її від виконання своїх обов'язків на час цієї процедури. За цей крок проголосували 55 сенаторів, проти - 22. Рішення сенату означає, що тепер у верхній палаті парламенту Бразилії будуть проводитися слухання справи про імпічмент. На цей час Русеф відсторонена від виконання обов'язків.

Ділму Русеф звинувачують у приховуванні справжнього розміру дефіциту бюджету країни під час її виборчої кампанії в 2014 році. Одночасно з цим з 2014 року в Бразилії йде розслідування корупційних схем контрольованої державою компанії Petrobras.

11 квітня 2016 року спеціальна парламентська комісія постановила розпочати процедуру імпічменту президента. На підтримку цієї ініціативи проголосували 367 депутатів нижньої палати з необхідних 342.

Сама Ділма Русеф звинуватила своїх політичних супротивників у змові з метою державного перевороту. Русеф також натякнула, що одним із лідерів змовників є віце-президент Мішель Темер. За її словами, про існування змови свідчить аудіозвернення Темера. Вони транслювали пробний запис його виступу з зверненням до країни, в якому він приймає пост президента і закликає до національної єдності. За словами самого віце-президента Темера, запис була опублікована випадково.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація