Дивіться онлайн останнє президентське звернення Обами до нації

Дивіться онлайн останнє президентське звернення Обами до нації

Сам виступ президента США звичайно відбувається в урочистій атмосфері / Фото: Reuters

Текст промови президента США завчасно готується великою групою провідних експертів.

У середу, 13 січня, о четвертій годині ранку за київським часом президент США Барак Обама виступить із останнім зверненням до нації на посаді президента.

Традиція оголошувати президентську промову виникла ще наприкінці XVIII сторіччя, коли Джордж Вашингтон звернувся до Конгресу під час спільної сесії 8 січня 1790 року. Цікаво, що його виступ був найкоротшим. А найдовшою вважається промова Гаррі Трумена 1946 року. До речі, саме він був першим президентом, чий виступ транслювали по телебаченню у 1947 році.

Відомо, що текст промови президента США завчасно готується великою групою провідних експертів з різних питань. В підготовці остаточної редакції часто беруть участь літератори та навіть фахівці з риторики.

Сам виступ президента США звичайно відбувається в урочистій атмосфері, відповідно до усталених правил протоколу, які серед іншого передбачають присутність на виступі представників усіх гілок влади, дипломатичного корпусу, вищих військових, відомих і шанованих американців.

Нагадаємо, що раніше Обама запросив сирійського біженця на власне щорічне послання.

55-річний сирієць, який з грудня 2015-го проживає в Детройті, займе на виступі місце в ложі першої леді Мішель Обами. Хамо став відомий в грудні, коли про нього написав популярний блог.

Повʼязані теми:

Наступна публікація