Дивіться онлайн судове засідання у справі Геннадія Корбана

Дивіться онлайн судове засідання у справі Геннадія Корбана

На Корбана чекає нове судове засідання / Фото: ТСН.ua

Початок – о 9:45.

У п'ятницю, 18 грудня, в Печерському районному суді Києва відбудеться судове засідання щодо розгляду клопотання захисту лідера УКРОПу Геннадія Корбана про зміну йому запобіжного заходу. Початок – о 9:45.

ТСН.ua наживо транслюватиме засідання.

Нагадаємо, відповідно до рішення цього ж суду політик перебуває під домашнім арештом, термін якого спливає 31 грудня цього року. Геннадій Корбан носить електронний засіб контролю.

1 грудня захист політика подав апеляцію на рішення, однак суд залишив без змін запобіжний захід. 7 грудня стало відомо про госпіталізацію Корбана до однієї з лікарень Дніпропетровська. Лікарі діагностували в нього ішемічну хворобу серця. Через тиждень лідера партії УКРОП виписали, але він продовжив лікування у домашніх умовах під наглядом доктора.

Своєю чергою, в офісі Омбудсмена ООН повідомили, що повторний арешт Геннадія Корбана є порушенням прав людини"Моніторингова місія в Україні зауважила, що практика "повторного арешту" є порушенням статті 5 (4) Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод", - йдеться у звіті. 

Геннадій Корбан був затриманий співробітниками СБУ і МВС 31 жовтня цього року. Правоохоронці провели обшуки в офісах партії і помешканнях членів партії УКРОП.

СБУ та ГПУ у спільній заяві повідомили, що "вивчають причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією". Нібито СБУ викрила розтрати грошей благочинного фонду, який збирав допомогу для бійців АТО. І це СБУ називає лише одним з епізодів обвинувачення. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація