Для російських ЗМІ можуть призупинити акредитації в Україні, щоб не шпигували і не брехали

Для російських ЗМІ можуть призупинити акредитації в Україні, щоб не шпигували і не брехали

Нардеп Мірошниченко та дипломат Яременко закликають протидіяти російській пропаганді.

Російські ЗМІ вже давно засоби не інформації, а пропаганди. 

Українські журналісти вимагають від Верховної Ради призупинити акредитації для працівників російських ЗМІ, йдеться у сюжеті ТСН.Ніч.

Зібрані за це підписи вже передали спікеру Верховної Ради. Про це повідомив автор відповідної постанови, нардеп Ігор Мірошниченко під час "круглого столу "Схід+Захід". Традиційно експертів збирає ТСН та агентство "УНІАН".

Мірошниченко вважає, що лише так можна зупинити хвилю брехні з російського телевізора, а також проникнення в Україну під виглядом журналістів диверсантів та шпигунів.

Дипломат Богдан Яременко нагадав, що зараз не існує підстав відмовляти в акредитації іноземним журналістам. Однак потрібно чітко визначити, що російські ЗМІ вже давно засоби не інформації, а пропаганди. Тож на їхніх працівників права журналістів не поширюються.

"Посвідчення представника російського ЗМІ повинно викликати в українських спеціальних служб підвищений інтерес з точки зору того, чи не є це шпигун, чи не є це диверсант, чи не є це агент агітпропу Російської Федерації. І такі рішення треба приймати, інакше ми не захистимося", - каже дипломат Богдан Яременко. 

"Особливо це помітно на Донбасі, в гарячих точках, коли журналісти під виглядом зйомок репортажу насправді ведуть розвідницьку діяльність наших позицій, коригують вогонь, а потім гинуть наші солдати", - каже нардеп Ігор Мірошниченко.

Нагадаємо, двоє російських журналістів вибачилися перед українцями за брехливі сюжети про Донбас. 

Українські журналісти вимагають зупинити акредитації для російських ЗМІ

Українські журналісти вимагають зупинити акредитації для російських ЗМІ

Повʼязані теми:

Наступна публікація