До Ради внесли законопроект про відставку Яценюка

До Ради внесли законопроект про відставку Яценюка

Фото: Reuters

Проект був внесений позафракційним депутатом Сергієм Міщенком.

У понеділок, 22 лютого, на сайті Верховної Ради з'явився проект постанови про відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Як вказано на сайті, проект №4123 від 22.02.2016 був внесений і зареєстрований позафракційним депутатом Сергієм Міщенком. Зазначимо, що текст пояснювальної записки в електронній базі парламенту поки відсутній.

19 лютого прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час інтерв'ю для п'ятьох українських телеканалів заявив про те, що президент Петро Порошенко не закликав його подати у відставку.

16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Пізніше фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції. Після завершення вечірньої наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду до кінця поточного тижня.

Яценюк: "У нас є час на те, щоб доформувати коаліцію"

Яценюк: "У нас є час на те, щоб доформувати коаліцію"

Своєю чергою, лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд нездатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи.

При чьому на сайті Верховної Ради з'явилось повідомлення про реєстрацію двох проектів про скасування результатів голосування про недовіру Кабінету міністрів України і призначення повторного голосування. Фракція "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції.

Чим небезпечна для України парламентська криза

Чим небезпечна для України парламентська криза

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація