До Савченко досі не допускають українських медиків - адвокат

До Савченко досі не допускають українських медиків - адвокат

Фото: УНІАН

Російська сторона всіляко затягує це питання.  

До української льотчиці і депутата Надії Савченко досі не пускають українських медиків. Пересилюючи слабкість, вона сама спустилася з верхнього поверху в слідчий кабінет на зустріч з консулами, повідомив її адвокат Микола Полозов в Facebook.

"Тільки-но говорив з консулами України. Їм вдалося пробитися в СІЗО до Надії та поспілкуватися з нею.

Надія демонструє стійкість свого характеру і непохитність волі. Вона твердо має намір бути присутньою на суді 09.03. і самій сказати останнє слово, незважаючи на те, що симптоми сухого голодування вже дають про себе знати - періодично виникає тахікардія, набрякають ноги, порушена терморегуляція", - повідомив він.

Однак, за його словами, Савченко, пересилюючи слабкість, сама спустилася з верхнього поверху в слідчий кабінет, де проходила зустріч з консулами, і сама піднялася назад.

Крім того, українка забороняє російським лікарям брати у неї аналізи і проводити з нею будь-які медичні маніпуляції.

"Водночас російська сторона всіляко затягує питання, пов'язані з допуском до Надії комісії українських медиків, які вже рік тому приїжджали обстежити її в лікарні СІЗО "Матроська тиша", - заявив Полозов.

Також адвокат повідомив, що завтра консули знову спробують зустрітися з Надією Савченко в СІЗО.

Тільки що говорив з консулами України. Їм вдалося пробитися в СІЗО до Надії та поспілкуватися з нею.Надія демонструє ...

Posted by Микола Полозов on Monday, March 7, 2016

Як відомо, Савченко у відповідь на вимогу обвинувачення засудити її до 23 років тюрми порадила судові погодитися якнайшвидше, щоб не затягувати справу. Також вона виступила категорично проти свого обміну на російських ГРУшників. "ГРУшників за одного невинного, це занадто багато" - сказала вона.

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області.

Слідчий комітет РФ звинувачує Надію Савченко у нібито пособництві вбивству двох і більше осіб і в незаконному перетині державного кордону. 13 липня офіційний представник СК Володимир Маркін заявив, що Надію Савченко можуть засудити до 25 років ув'язнення. За його словами, із урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як пособник, а як співвиконавець вбивства.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі. За словами самої українки, терористи відвезли її до Луганська, а потім із мішком на голові перевезли до Красного Луча, звідки доправили до російського міста Богучар.

Із 13 грудня 2014 року льотчиці почала голодування, яке тривало 83 дні. За час голодування вона схудла на понад 20 кілограмів. 2 березня 2015 року Порошенко присвоїв льотчиці звання "Герой України". У свої 34 роки Савченко стала народним депутатом України і депутатом ПАРЄ від України.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація