До "Списку Чийгоза" вносять осіб, причетних до репресій українців і кримських татар

До "Списку Чийгоза" вносять осіб, причетних до репресій українців і кримських татар

Рефат Чубаров та Ахтем Чийгоз / Фото: УНІАН

Заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза ФСБ заарештувала рік тому.

В Україні починають складати так званий "Список Чийгоза", у який записують осіб, які причетні до репресій українців та кримських татар.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутата Рефат Чубаров.

"Починаємо складати "Список Чийгоза" – перелік осіб, відповідальних за політичне переслідування кримських татар і українців, за утримання їх під вартою й інші репресії", – написав Чубаров.

 

Начинаем составлять "Список Чийгоза" - перечень лиц, ответственных за политическое преследование крымских татар и украин...

Опубліковано Рефатом Чубаровим 8 березень 2016 р.

Зазначимо, заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза звинувачують в організації "масових заворушень, що супроводжувалися насильством і знищенням майна" біля стін Верховної Ради Криму в лютому 2014 року, коли там відбувався мітинг за єдність України. Чийгоза затримали 29 січня 2015 року. Головним обвинувачем у справі заступника голови Меджлісу буде глава "прокуратури" Криму Наталія Поклонська, відома в Мережі як "няш-мяш", а свідком звинувачення – "очільник" Криму Сергій Аксьонов.

Тим часом у Європі пропонують створити "Список Савченко".

Повʼязані теми:

Наступна публікація