До суду направили звинувачення проти скандального Царьова

До суду направили звинувачення проти скандального Царьова

Фото: УНІАН

Державне обвинувачення підтримує ГПУ.

Сьогодні, 25 березня, ГПУ направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього народного депутата України Олега Царьова.

Як повідомляє Управління із зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГПУ, обвинувачений оголошений у розшук. Державне обвинувачення підтримує ГПУ.

Провадження було відкрито за матеріалами спеціального досудового розслідування, закінченого Головним слідчим управлінням СБУ за ч. 2 ст. 110 і ч. 3 ст. 109 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; дії, спрямовані на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що Олег Царьов звинувачується в тому, що в період квітня-травня 2014 року, будучи народним депутатом України і кандидатом на пост президента України, брав участь у зборах проросійськи налаштованих громадян України, де публічно закликав їх до активних дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, а також до зміни меж території та державного кордону України шляхом визнання самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" з використанням ЗМІ.

Наступна публікація