Добропілля з установки "Град" обстрілювали військові Росії - командир розвідвзводу

Добропілля з установки "Град" обстрілювали військові Росії - командир розвідвзводу

Установки "Град" могли використовувати військовослужбовці 18-ї гвардійської мотострілецької бригади РФ / Фото: novosti.dn.ua

Гвардійська мотострілецька бригада розміщується в Чечні.

Артилерійський удар по Добропіллю з установок "Град" завдали військовослужбовці 18-ї гвардійської мотострілецької бригади РФ.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook Юрій Бутусов з посиланням на командира розвідвзводу 93-ї бригади Олега.

"Вони атакували наш блокпост, але в поспіху допустили помилку в розрахунках і вдарили по цивільному об'єкту. 14 ракет не зійшли з направляючих. Терористи думали підірвати установку гранатою, вона загорілася, була загроза вибуху, але ми вирішили зберегти такий цінний доказ. Загасили пожежу. Кабіна машини - у повній справності. В кабіні виявлені предмети армійської амуніції російського виробництва. І головне - виявлені таблиці для стрільби з реактивної системи залпового вогню, на якій вказано номер військової частини", - повідомив військовий.

За його словами, це були військовослужбовці ВЧ № 27777 - 18-та гвардійська мотострілецька бригада Російської Федерації. Місце дислокації - станиця Зелечуцька Чеченської республіки. Командир батареї - гвардії капітан Дмитро Афанасьєв.

 
Допис by Юрій Бутусов.

"Ми відновили пошкоджені колеса "Граду", і зараз він своїм ходом у справному стані відправлений на базу. Усі вилучені документи і докази передані компетентним органам", - додав Олег.

Нагадаємо, під час артилерійської атаки в районі Добропілля була вбита одна людина, ще двоє отримали поранення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація