Донецьк охопила паніка: бойовики готують наймасштабніший штурм аеропорту – ЗМІ

Донецьк охопила паніка: бойовики готують наймасштабніший штурм аеропорту – ЗМІ

Бойовики перекривають танками дорогу до аеропорту, пишуть у соцмережах / Фото: ttolk.ru

Дорогу до летовища найманці перекривають танками, а з лікарень вивозять поранених поплічників.

У Донецьку бойовики готуються до штурму Донецького летовища – у бік аеропорту били з "Градів", дороги до нього перекривають танками, а поранених найманців вивозять із лікарень міста.

Бойовики з так званої ДНР готують масштабний наступ на донецький аеропорт, заявив представник полку "Азов" Андрій Дзиндзя. За його словами, очевидці бачать на перехресті вулиць Артема та Київського проспекту танки, БТРи та артилерію. Район з технікою оточили, не пропускають нікого, крім найманців. Людям радять сховатися в бомбосховищах.

публикация Андрій Дзиндзи.

Натомість кореспондент ТСН Олександр Моторний повідомив, що у місті було відносне перемир'я, однак останнім часом почало з'являтися багато чуток про можливу атаку на аеропорт. У район біля летовища нібито підігнали 150 танків, але наразі ця інформація не підтверджена.

"Що стосується можливого наступу, про нього говорять вже дуже активно останній тиждень. Говорили про перекидання великої кількості і бронетехніки, і особового складу бойовиків до Донецьку, Єнакієвого. Також , інформація не перевірена, але вона лунала, що близько півтори сотні танків бачили у Донецьку", - сказав кореспондент ТСН

Бойовики так званої ДНР готують масштабний наступ на Донецький аеропорт

Бойовики так званої ДНР готують масштабний наступ на Донецький аеропорт

Видання "Громадське-ТБ" повідомляє, що бойовики встановили міномети на одному з будинків у Кіровському районі. Працівників офісів, що розташовані неподалік, закликають залишити свої робочі місця. Біля летовища триває перестрілка. Бойовики нібито готуються до чогось, а "кіборги" вже готові дати відсіч у разі штурму.

Також донецькі бойовики вкотре порушили домовленості щодо припинення вогню і обстріляли аеропорт з "Градів" сьогодні вранці. Жертв серед українських бійців немає, повідомив речник АТО Владислав Селезньов.

"В аеропорту сьогодні бойовики обстріляли диспетчерську вишку з градів. Було два залпи о 8:25 і о 8:30. Без жертв з нашого боку. По 32-му посту, там ситуація напружена. Але провізія, боєприпаси у них є", - цитує Селезньова видання "Українська правда".

Натомість головний редактор донецького видання "Остров" Сергій Гармаш на своїй сторінці у Twitter повідомляє про те, що бойовики збираються вивозити всіх поранених поплічників з лікарень та готують провокації до виборів 26 жовтня.

Нагадаємо, минула ніч в місті пройшла досить напружено. Так, з 1-ої ночі і до самого ранку не припинялись обстріли. Мешканці повідомляли про залпи з крупнокаліберної зброї.

Як відомо, бойовики, яких підтримує Росія, останній місяць намагались взяти штурмом аеропорт Донецька, але військовим, яких називають "кіборгами", завжди вдавалось знищити значні сили противника.

Повʼязані теми:

Наступна публікація