Доповідач Європарламенту розповіла, який "сильний сигнал" потрібен для скасування віз для України

Доповідач Європарламенту розповіла, який "сильний сигнал" потрібен для скасування віз для України

Фото: Reuters

Марія Габріель зазначила, що Україна давно йде європейським шляхом, і це потрібно підтримати і заохотити.

Доповідач Європейського парламенту з питання лібералізації візового режиму з Україною Марія Габріель пояснює, що потрібен час для "серйозної роботи" з цього питання, аби Європарламент дав "сильний сигнал" на користь цього рішення.

Про це йдеться в коментарі Габріель агентству УНІАН.

"Як доповідачі, ми завжди прагнемо до того, щоб наші звіти під час голосування отримали якомога більшу підтримку. Саме тому необхідно розгляд всіх вимог, і повинна бути проведена серйозна робота, щоб переконатися, що Європейський парламент може дати сильний сигнал на користь лібералізації візового режиму з Україною і на користь українців, без будь-яких сумнівів чи іншої думки, які могли б послабити таке важливе рішення", - заявила доповідач.

При цьому Габріель зауважила, що робота буде зроблена належним чином, без будь-яких непотрібних затримок і враховуючи інтереси громадян як Європи, так і України, які першими отримають переваги звільнення від віз.

"Україна давно йде європейським шляхом. Ми тут для того, щоб це підтримати і заохотити. Звільнення від віз для громадян України є конкретним кроком у цьому напрямку", - підкреслила вона.

Нагадаємо, 20 квітня Європейська комісія прийняла законодавчу ініціативу внести України в список країн з безвізовим режимом візове законодавство і передала цю ініціативу Ради ЄС та Європарламенту для подальшого обговорення і прийняття рішення.

В Європейському парламенті доповідачем з питання надання Євросоюзом безвізового режиму для України призначили депутата Європейської народної партії (ЄНП) Марію Габріель.

Повʼязані теми:

Наступна публікація