Дорогою на Донбас та назад у Росію місія ОБСЄ недорахувалася половини вантажівок "гумконвою"

Дорогою на Донбас та назад у Росію місія ОБСЄ недорахувалася половини вантажівок "гумконвою"

Повз офіційних спостерігачів ОБСЄ проїхала половина вантажівок "гумконвою" / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

У звіті ОБСЄ ідеться, що на пункт пропуску через кордон приїхали лише 62 транспортні засоби.

У звіті місії ОБСЄ ідеться, що в Україну, а також назад через російський пункт пропуску через кордон "Донецьк" проїхали 62 транспортні засоби "гумконвою". А раніше РНБО повідомляла, що загалом заїхали 124 автомобілі. Тож половина з них невідомо куди поділася або ж заїхала на територію України і повернулася назад у РФ повз офіційних спостерігачів.

"8 січня 2015-го о 8:30 (за московським часом) російський конвой, що складається з 62 транспортних засобів, прибув до пропускного пункту "Донецьк" (Росія). Вантажні автомобілі були перевірені російськими прикордонними та митними службами. Всі автомобілі повернулися назад у Російську Федерацію 9 січня о 3:28. Це був дванадцятий російський конвой", - уточнили в місії ОБСЄ.

Хоча в Києві кажуть, що "гумконвой" таки був 11-м за рахунком.

У повідомленні ОБСЄ ідеться, що "гумконвой" складався" із 53 вантажівок, двох автомобілів супроводу, одного логістичного транспортного засобу, п'яти допоміжних машин і однієї швидкої допомоги. Усього - 62 транспортні засоби.

Раніше Рада нацбезпеки і оборони України повідомила, що "гумконвой" складається із 124 автомобілів. Про подібну цифру заявляли і в російському МНС. Тож виходить, що половина вантажівок "гумконвою" заїхала на Донбас без перевірок і таким же чином виїхала. Раніше РНБО не раз повідомляла, що РФ завозить на окуповану територію Сходу України озброєння для бойовиків та найманців.

Черговий «гумконвой» з Росії перетнув український кордон

Черговий «гумконвой» з Росії перетнув український кордон

Повʼязані теми:

Наступна публікація