Дострокові вибори в Україні призведуть до катастрофи - Луценко

Дострокові вибори в Україні призведуть до катастрофи - Луценко

Фото: УНІАН

Через чергове внутрішнє збурення країна може розлетітися.

Дострокові президентсько-парламентські вибори в Україні призведуть до катастрофи.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час візиту в Херсон, повідомила його прес-секретар Лариса Сарган на сторінці в Facebook.

"Країна стоїть на дуже небезпечному рубежі. Ще кілька місяців тому дострокові президентсько-парламентські вибори були фактично реалією. Я глибоко переконаний – як людина, як громадянин – що дострокові вибори призведуть до катастрофи в цій крані. Якщо ми зараз отримаємо чергове внутрішнє збурення – країна може розлетітися", - процитувала Луценка речниця.

За словами генпрокурора, антикорупційне законодавство в Україні - "одне з найжорсткіших у Європі, але практики немає". Луценко зазначив, що "люди "клюють" на ідеї позачергових виборів тільки тому, що вони не бачать змін, особливо в добру сторону". Він наголосив, що українцям потрібно демонструвати зміни влади. Першим завданням правоохоронних органів Луценко назвав відновлення елементарної довіри людей.

 

Нагадаємо, що через незадовільну ситуацію із безпекою вибори в окремих територіях Донецької та Луганської областей не можуть відбутися найближчим часом. Таку заяву зробила канцлер Німеччини Ангела Меркель за результатами зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Вона наголосила, що Німеччина і надалі підтримуватиме Україну в питанні вирішення конфлікту на Донбасі та забезпечення умов, які необхідні для проведення там виборів. На думку українського прем'єра, проведення виборів в регіоні стане можливим лише після виконання російською стороною умов Мінських угод і встановлення миру. Натомість бойовики що українська влада повинна до 14 липня 2016 року прийняти "узгоджений ДНР" закон про місцеві вибори на Донбасі, бо інакше дата для виборів буде визначена в односторонньому порядку. Про це повідомляв ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація