Довіра до Ради впала до мінімуму, а президенту найбільше не довіряє південь

Довіра до Ради впала до мінімуму, а президенту найбільше не довіряє південь

Фото: УНІАН

Українці дуже критично ставляться до роботи гілок влади.

Органи місцевої влади користуються повною довірою лише 4,6% українців.

Про це йдеться у соціологічному дослідженні, яке проведене центром SOCIS на замовлення телеканалу 1+1.

Місцевій владі скоріше довіряють 34,6%, а не довіряють 59,2%. Усі інші не змогли відповісти на запитання соціологів. Найбільший рівень підтримки у східних областях – 8,9%, а найвищий рейтинг недовіри у Києві (39,5%).

Проте найменше опитані українці довіряють Верховній Раді – лише 0,7%. Скоріше довіряють 8,4%. Не довіряють парламенту – 90%. Найнижчий рівень підтримки ВРУ у Києві та на Півдні, де цей показник дорівнює нулю. У центрі беззаперечно парламенту довіряють 2,3%, що є найбільшим показником у всій країні. Зовсім ВРУ не довіряють у західних регіонах (65,7%) і південних (62,4%).

При цьому президенту України повністю довіряють 3,6% українців. Скоріше довіряють 18,1%, а цілком не довіряють главі держави 77,1%. Підтримувати президента більше схильні чоловіки, ніж жінки. Найбільший відсоток недовіри зафіксовано серед мешканців південних регіонів України. Найбільша довіра зафіксована на Заході. Тих, хто беззаперечно довіряє президенту, більше живе у центрі держави (6,2%).

Опитування було проведене 8-12 квітня 2016 року, було опитано 1488 респондентів у віці 18 років і старше. Вибірка репрезентативна населенню України за віком, статтю, розміром населеного пункту та регіоном проживання (за даними Державної служби статистки України станом на 1 січня 2015 року). Метод опитування – особисте інтерв'ю вдома у респондента за допомогою планшетів (Computer Assisted Personal Interview, CAPI). Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,6% при 95% довірчому інтервалі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація