Другий бойовий день Ради: Кличко притримав свою "ядерну зброю" до іншого разу

Другий бойовий день Ради: Кличко притримав свою "ядерну зброю" до іншого разу

Засідання Ради пройшло у стилі бойовика / Фото: УНІАН

Засідання парламенту закінчилося синцями, подряпинами, порваними сорочками та декількома кадровими призначеннями.

Другий робочий день Верховної ради був результативним: чотири кадрові призначення, а також дві великі сутички, пошкоджена система "Рада", синці та відірвані ґудзики, йдеться в сюжеті ТСН.

Нагадаємо, депутати затвердили Миколу Азарова на посаді прем'єра, головою ВР зробили висуванця регіоналів Володимира Рибака, якому визначили двох заступників - комуніста Ігора Калєтніка та свободівця Руслана Кошулинського.

Дивіться фото: Депутати другий день несамовито товчуть один одному пики

Перша бійка сталася у Раді, коли представники "Свободи", "Батьківщини" та УДАРу побачили, що регіонали голосувати чужими картками за перехід до обговорення кандидатур на посаду спікера. Депутати з провладної більшості миттєво кинулися в контратаку.

В рукопашну пішли навіть партійні лідери, які зазвичай стоять осторонь від силових протистоянь. Серед них був і голова фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк.

Не поліз у бійку лише перший боксер світу. "Кулаки боксерів у США дорівнюються до зброї. Кулаки чемпіона світу з боксу у важкій вазі - до ядерної зброї. Я думаю, що ми не будемо поки що цю зброю використовувати", - наголосив Віталій Кличко.

Тим часом під час сутички опозиціонера Олега Медуницю повалили на підлогу та били вже лежачого. Зокрема, старалися регіонали Вадим Колесніченко та Олександр Онищенко. В медпункт Медуниця не ходив, лише збігав до готелю переодягти порвану сорочку.

Читайте: "Тушка" Табалов налякав свободівців чорним поясом із дзюдо

Сам Колесніченко на запитання, чи нормально те, що він ногами бив людину, політик саркастично зазначив: "Хто? Я? Жах. Я просто засмучений".

Та регіоналові стало не до сміху, коли він сам опинився за метр від кулаків свободівців. Останні усією фракцією захищали українську мову і кинулися на Колесніченка, який виступав на трибуні російською.

На захист Колесніченка стали однопартійці. Десь у цей час у залі з'явилися секретар Радбезу Андрій Клюєв, який перекинувся кількома словами з Яценюком, та Микола Азаров, що разом із своїм колегою Борисом Колесніковим тримався подалі від телекамер.

Ще зранку чільні регіонали провели таємну нараду із фракцією. І повернулися в Раду уже надвечір - перед голосуваннями за спікера та прем'єра.

Депутати затвердили Миколу Азарова на посаді прем'єра

Депутати затвердили Миколу Азарова на посаді прем'єра

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація