Джемілєв про свій "арешт" у Криму: Це попахує параноєю та ідіотизмом

Джемілєв про свій "арешт" у Криму: Це попахує параноєю та ідіотизмом

Джемілєв прокоментував свій "арешт" у Криму / Фото: УНІАН

Нардеп ознайомився із тим, у чому його звинувачують окупанти.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що нічого спільного з реальністю і правом у звинуваченнях окупаційних властей Криму, які днями заочно арештували нардепа, на його адресу немає.

Про це нардеп сказав в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Я процитую деякі моменти."Звинувачується в тому, що зберігав 10 набоїв до гвинтівки", гвинтівка і набої були придбані в 1996 році, є дозвіл на придбання гвинтівки, це в порядку, а от, виявляється, дозволу на патрони немає. Але в російському та українському законодавствах для придбання набоїв окремого дозволу не потрібно - досить показати дозвіл на придбання ", - пояснює Джемілєв.

Стосовно ж другого звинувачення про незаконне перетинання кордону, нардеп нагадав, що намагався повернутися додому.

"Вони ж не дали мені в руки який-небудь скріплений печатками документ про те, що мені заборонено. І я тоді явковим порядком приходжу на кордон, і, головне, я навіть не підходжу до цього контрольного пункту. Я стою на місці, а вони вже виставили більше тисячі людей зі зброєю, бронетранспортерами, як ніби я приїхав з ними воювати", - нагадав ситуацію Джемілєв.

"А ми приїхали всього лише на трьох автомобілях. У результаті - звинувачення, що попахує якоюсь параноєю, ідіотизмом", - додав обурений нардеп.

Нагадаємо, що 20 січня стало відомо, що кримські окупанти заочно заарештували Джемілєва. Суд окупованого Сімферополя задовольнив клопотання слідчого і заочно обрав стосовно нардепа запобіжний захід у вигляді взяття під варту та оголосив його у федеральний розшук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація