Екс-глава МВФ увійшов до наглядової ради банку, яким володіє Пінчук

Екс-глава МВФ увійшов до наглядової ради банку, яким володіє Пінчук

Фото: УНІАН

Домінік Стросс-Кан очолював МВФ з 2007 по 2011 рік.  

Колишній глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан увійшов до складу наглядової ради банку "Кредит Дніпро" українського бізнесмена Віктора Пінчука.

Домінік Стросс-Кан очолював МВФ з 2007 по 2011 рік.

Він подав у відставку після того, як покоївка нью-йоркського готелю Sofitel заявила, що глава фонду намагався її зґвалтувати. Поліція засумнівалася у свідченнях дівчини і справу закрили. Але покоївка і Стросс-Кан пред'явили цивільні позови. У грудні 2012 року вони уклали мирову угоду.

Крім того, в лютому 2012 року Домінік Стросс-Кан був затриманий у Франції у справі про сутенерство. Стросс-Кан визнав, що брав участь у подібних заходах, але не як організатор. 12 червня 2015 року він був виправданий.

Додамо, що Віктор Пінчук займає друге місце в списку найбагатших людей України за версією Forbes. Статки бізнесмена оцінюються в 1,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, що раніше французький суд ухвалив рішення порушити справу про перевищення посадових повноважень, в якому може фігурувати глава МВФ Крістін Лагард.

Звинувачення підозрює Лагард в можливому перевищенні посадових повноважень під час судових розглядів навколо продажу близьким до президента Ніколя Саркозі французьким бізнесменом і політиком Бернаром Тапі компанії Adidas в 1993 році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація