Екс-командир роти "Айдара" опублікував алібі "Баті"

Екс-командир роти "Айдара" опублікував алібі "Баті"

Нардеп розповів, де був "Батя".

Колишній командир штурмової роти "Айдара" опублікував алібі для комбата "Баті" Валентина Лихоліта.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook екс-командир штурмової роти "Айдара", народний депутат Ігор Лапін.

Він повідомив, що не знає, хто робив "зачистку" Сєвєродонецька. За його словами, батальйон в ці дні мав гарячі бої з ворогом на Луганщині у Червоному Яру і Хрящуватому.

Нагадаємо, 2 липня стало відомо про затримання одного із засновників батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта з позивним "Батя" і "айдарівця" Ігоря Радченка ("Рубіж"). Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці Валентина Лихоліта. Після винесення рішення в залі суду виникли сутички, народні депутати і громадські активісти заблокували вивіз до в'язниці "айдарівця".

Більше тисячі активістів заблокували рух Хрещатиком і почали погрожувати "третім Майданом", якщо "Батю" не відпустять.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко після цього заявив, що не згоден з мірою запобіжного заходу у вигляді арешту. Він особисто приїхав на засідання суду, щоб підтримати зміну запобіжного заходу.

Врешті Апеляційний суд задовольнив клопотання адвокатів Валентина Лихоліта про зміну запобіжного заходу. Легендарному "Баті" дозволено перебувати на волі.

Лихоліта і Радченка звинувачують в організації озброєної банди, викраденні людей та заволодінні їх майном. Комбат всі звинувачення відкидає. Він упевнений, що справу проти нього замовив колишнній командир батальйону і нинішній народний депутат Сергій Мельничук.

Як люди відреагували на суд над Валентином Лихолітом

Як люди відреагували на суд над Валентином Лихолітом

Повʼязані теми:

Наступна публікація