Екс-міністр оборони Єжель погодився свідчити у справі щодо знищення армії

Екс-міністр оборони Єжель погодився свідчити у справі щодо знищення армії

Єжель готовий працювати зі слідством. / Фото: УНІАН

Наразі Єжель перебуває у Мінську. 

Міністр оборони України часів Януковича, екс-посол України в Білорусі Михайло Єжель заявив, що готовий співпрацювати зі слідством та свідчити з приводу кримінального провадження за фактом розкрадання 42 мільйонів гривень.

Про це він сказав в коментарі ТСН.ua. "Звичайно, звичайно. Я залишив їм всі контактні телефони і сказав, що готовий співпрацювати із слідством, нехай приїжджають і допитують мене, якщо є така необхідність. Але вони не приїхали", - сказав екс-соратник Януковича.

Водночас Єжель, який був міністром оборони у 2010-2012 роках заявив, що до розвалу української армії не причетний і відмовився коментувати інформацію, оприлюднену сьогодні народним депутатом Сергієм Пашинським про те, що ГПУ розслідує кримінальну справу про розвал української армії.

"Армія була, є і буде. Інша справа, що фінансування цієї армії було зовсім інше, ніж, припустимо, зараз. Ну і, звичайно, досвід, який набула сьогоднішня наша армія. Тоді наша армія такого досвіду не мала. Сьогодні це інша армія", - зазначив Єжель.

Єжель також зазначив, що зараз живе в Мінську, але буває "скрізь", навіть у Росії. Чому ж не їде в Україну - не зізнався. Для відповідей на всі запитання, запросив спецкора ТСН в Мінськ. Щоправда, час і місце зустрічі призначити відмовився.

Зазначимо, 22 лютого Рада національної безпеки та оборони України розсекретила стенограму засідання від 28 лютого 2014 року щодо ситуації, яка склалася в державі наприкінці лютого – в березні 2014 року (питання анексії Автономної Республіки Крим).

Водночас, глава Комітету з питань нацбезпеки та оборони Сергій Пашинський за підсумками засідання заявив, що інформація, яка сьогодні була оприлюднена (стенограма – ред.), потрібна для глибокого аналізу ситуації та усвідомлення того, що відбувалося в кінці лютого і на початку березня 2014 року.

 

Сьогоднішнє засідання Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони викликало значний резонанс в суспільстві. Це ...

Posted by Сергій Пашинський on Monday, February 22, 2016

"Саме тому закликаю всі політичні сили у перший сесійний тиждень проголосувати законопроект №4057, одностайно підтриманий членами нашого Комітету, про конфіскацію вкраденого Януковичем та його оточенням та передачі в держбюджет для фінансування Збройних Сил", - сказав Пашинський.

Слід також зазначити, що під час анексії Криму в Міноборони заявили, що в України "армії немає". У стенограмі, оприлюдненій РНБО, зазначено, що Україна тоді мала лише 5 тис. військовослужбовців, здатних виконувати бойові завдання. Тодішній виконувач обов'язків міністра оборони Ігор Тенюх заявив, що армія системно знищувалась Януковичем та його оточенням під керівництвом російських спецслужб.

Оприлюднена стенограма засідання РНБО по окупації Криму

Оприлюднена стенограма засідання РНБО по окупації Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація