Екс-міністр внутрішніх справ Польщі стане стратегічним радником в Україні

Екс-міністр внутрішніх справ Польщі стане стратегічним радником в Україні

Найважливішою метою Бальцерович назвав створення групи радників, які працюватимуть для України. 

Колишній міністр внутрішніх справ Польщі, екс-воєвода Малопольського воєводства Єжи Міллер і екс-депутат Сейму, журналіст Мірослав Чех ввійдуть до групи стратегічних радників в Україні.

Як пише Укрінформ, про це заявив у Варшаві співголова групи стратегічних радників, польський фінансист і реформатор Лешек Бальцерович.

"Моїм заступником буде пан Єжи Міллер, який був моїм співробітником в 1997-2000 роках. Він є одним з найвидатніших чиновників державного рівня", – сказав Бальцерович, додавши, що Міллер має значний досвід роботи на різних державних посадах і володіє не лише теоретичними, а й практичними знаннями.

За словами Бальцеровича, Чех – "живий міст" між Польщею й Україною, оскільки він етнічний українець.

Найважливішою метою своєї роботи в Україні польський реформатор Бальцерович назвав створення групи стратегічних радників, які працюватимуть для української влади – президента, уряду і парламенту.

"Йдеться про те, щоб мати експертний вплив на перші проекти і стратегічні плани. Цю пропозицію було прийнято (українською владою – ред.)", – сказав Бальцерович.

Поляк Бальцерович став представником Президента в новому Кабміні

Поляк Бальцерович став представником Президента в новому Кабміні

За його словами, першою його пропозицією буде створення команди і програми, "яка має бути конкретною й одночасно зрозумілою".

"З упевненістю можу сказати, що йдеться про юридично-адміністративне оточення підприємництва, особливо у сфері малого бізнесу. Це вимагатиме швидких кроків, що потребуватимуть якихось агенцій чи інспекцій, якщо виявиться, що йому (малому бізнесу. – ред.) сильно перешкоджають", – додав він.

Нагадаємо. що співавтор економічного дива в Польщі отримав високу посаду в Україні. Лешек Бальцерович працюватиме представником президента України в Кабінеті міністрів, його радником, а також буде співголовою Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні.

Ще одним співголовою цієї групи буде колишній віце-прем'єр-міністр та екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош, який водночас керуватиме групою радників прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Повʼязані теми:

Наступна публікація