Екс-нардепа Маркова повернули до італійської в'язниці

Екс-нардепа Маркова повернули до італійської в'язниці

Сам Марков називає себе політичним в'язнем, а на суді почувався розкуто і не був знервованим.

Суд Генуї / Фото: ТСН.ua
У п'ятницю, 14 серпня, суд в Італії обрав для екс-депутата Ігоря Маркова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Андрій Лозовий, який перебуває зараз в Генуї.

"Суд Генуї прийняв міру запобіжного заходу щодо Ігоря Маркова - утримання під вартою. Адвокат має право оскаржити міру запобіжного заходу впродовж п'яти днів. Від того, чи оскаржить, залежить і дата наступного судового засідання, на якій, вочевидь, і буде розглянуте питання про екстрадицію Маркова в Україну", - написав Лозовий.

Інформацію про те, що рішення про утримання Маркова під вартою - тимчасове, підтвердила кореспондент ТСН Євгенія Руденко. Відтак після оскарження адвокатів запобіжний захід можуть змінити на домашній арешт.

Марков на суді почувався розкуто / Фото: ТСН.ua

"На першому засіданні було лише підтвердження особи і процесуальні дії. Адвокат Енріко Скопезі заявив ТСН, що Маркова поки повернуть до тюрми у Сан-Ремо, а держобвинувач Енріко Дзукка каже, що його можуть перевести і під домашній арешт чи звільнити під заставу, але суд має зважити на можливість втечі Маркова", - розповіла кореспондент.

До речі, сам Марков називає себе політичним в'язнем, а на суді, за словами обвинувача, почувався розкуто і не був знервованим.

Як відомо, віднедавна екс-нардеп та лідер партії "Родіна" Ігор Марков став членом так званого "Комітету порятунку України", який презентував у Москві колишній прем'єр України Микола Азаров.

12 серпня співробітники Інтерполу затримали Маркова на одному з курортів у італійському Сан-Ремо. Генпрокуратура почала готувати документи на екстрадицію.

Тим часом у Італії лідеру партії "Родіна" надали безкоштовного захисника – Роберто Сантамарію. Однак, Марков нібито відмовився від послуг італійця та попросив допомоги у Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація