Екс-очільнику Сумської ОДА оголосили про підозру через шахрайство та привласнення майна

Екс-очільнику Сумської ОДА оголосили про підозру через шахрайство та привласнення майна

Фото: УНІАН

Екс-депутату "світить" до 12 років позбавлення волі.

Прокуратура Сумської області 20 січня повідомила про підозру екс-депутату Верховної Ради від "Батьківщини" і екс-губернатору Сумщини Володимиру Шульзі.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Сумської області.

"Встановлено, що в липні 2014 року підозрюваний, обіймаючи посаду голови Сумської обласної державної адміністрації та будучи народним депутатом України, отримав заробітну плату за період часу, коли фактично перебував за межами України з приватною метою, підробивши офіційні документи про нібито службове відрядження до м. Київ", – сказано у повідомленні.

Як зазначається, Шульга підозрюється у шахрайстві, привласненні майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні.

До того ж з'ясувалося, що Шульга у листопаді 2014 року "шляхом обману та зловживання довірою" переконав чоловіка своєї колишньої підлеглої, затриманої за хабар, перерахувати понад 1,2 млн грн для внесення застави на рахунки своїх знайомих.

"Чоловік, позичивши вказану суму, виконав вказівку депутата, який розпорядився коштами на власний розсуд, не сплативши жодної гривні застави", - додали у прокуратурі.

Нині ж Шульга працює проректором одного із київських вузів і є державним службовцем 1 рангу.

У прокуратурі запевнили, що наразі вирішується питання про обрання колишньому народному депутатові України запобіжного заходу. Посадовцю загрожує до 12 років позбавлення волі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація