Екс-заступник генпрокурора закликав повернутися до справи про смерть Чорновола

Екс-заступник генпрокурора закликав повернутися до справи про смерть Чорновола

Слідство не відповіло на всі питання, переконаний він.

За майже 18 років після загибелі В'ячеслава Чорновола свою версію його вбивства вкотре оприлюднив очільник слідства у його справі Микола Голомша. Колишній заступник генпрокурора разом із близькими засновника Народного руху сьогодні відкрив дошку його пам'яті в будинку, де працював Чорновіл, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Життя політика обірвалось за півроку до президентських виборів, у яких лідер руху був одним із претендентів на перемогу. На трасі легковик, в якому перебував Чорновіл, врізався у вантажівку. Справу розслідували кілька разів, і щоб з'ясувати істину вдалися навіть до ексгумації тіла. Герой України В'ячеслав Чорновіл, який усе життя присвятив боротьбі за незалежність своєї країни, цьогоріч мав би святкувати 80-річний ювілей.

Слідча група, якою керував Голомша, виявила на голові Чорновола сліди від чотирьох потужних ударів. Від роботи слідчих відсторонили, інша прокурорська група назвала причиною смерті нещасний випадок. Суд з цим погодився. "Я вважаю, що розслідувати треба. Я не довіряю тому рішенню, яке було принято слідчими під час каденції Віктора Януковича і вважаю, що ця справа має бути розслідувана у повному обсязі. Я періодично говорив про це, що треба розслідувати, і я бачив наміри про це, але наміри поки що залишаються намірами", - каже колишній перший заступник керівник ГПУ Микола Голомша.

У Києві відкрили дошку пам'яті В'ячеслава Чорновола

У Києві відкрили дошку пам'яті В'ячеслава Чорновола

Повʼязані теми:

Наступна публікація