Експерт пояснив, чому вбивство "Мотороли" вигідне для РФ

Експерт пояснив, чому вбивство "Мотороли" вигідне для РФ

Фото: Подробности

На думку Маломужа, це може бути стратегічна операція.

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України вважає, що вбивство одного з ватажків угруповання "ДНР" Арсена Павлова, відомого на прізвисько "Моторола", вигідне Росії.

Про це стало відомо у проекті Радіо Свобода Донбас.Реалії.

На його думку, Росія, таким чином, використовує свої агентурні позиції в середовищі бойовиків для того, щоб звинуватити Україну в невиконанні Мінських домовленостей.

По-друге, на думку експерта, це може бути стратегічна операція. Він вважає, що Росії необхідна була ситуація, за якої можна використовувати ескалацію конфлікту і тиск на Україну для того, щоб Київ пішов на поступки в питаннях виконання пунктів "Мінська-2", зокрема про зміну Конституції і проведення виборів в окремих районах Донбасу.

"Дуже важливо, так би мовити, для російського керівництва. Якраз той період, щоб почати наступ на стратегічному і політичному рівні", – резюмував Маломуж.

Нагадаємо, одного з ватажків бойовиків "ДНР" Арсена Павлова, відомого як "Моторола", вбили ввечері 16 жовтня. За попередньою інформацією, його підірвали в ліфті будинку, в якому він проживав. В угрупованні "ДНР" у вбивстві Павлова звинуватили "українську диверсійно-розвідувальну групу". 

"Моторола" був одним із найжорстокіших бойовиків "ДНР". Зокрема, він розстріляв полоненого українського військового Ігоря Брановицкого. Сам "Моторола" зізнався у вбивстві 15 полонених військовослужбовців Збройних сил України. В Україні він був оголошений в розшук.

Вбивство "Мотороли": ультраправа організація взяла на себе вбивство ватажка бойовиків на Донбасі

Вбивство "Мотороли": ультраправа організація взяла на себе вбивство ватажка бойовиків на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація