Експерти впевнені, що Україна вибере інтеграцію в ЄС

Експерти впевнені, що Україна вибере інтеграцію в ЄС

Експерти впевнені, що Україна вибере інтеграцію в ЄС / Фото: gbgalsgallery.com

Вибір на користь інтеграції в Митний союз не підтримав жоден з експертів.

У випадку, якщо Україні доведеться робити вибір між інтеграцією в Європейський Союз і інтеграцією в Митний Союз, то вибір буде зроблений на користь ЄС.

Таку думку висловили українські експерти в ході опитування "Оцінка політичної ситуації в контексті проведення переговорів між Україною та ЄС щодо підписання Угоди про Асоціацію", проведеного з 1 по 5 липня 2013 року Агентством стратегічних комунікацій Res Publica.

Як показали результати дослідження, 53,3% опитаних впевнені, що в разі вибору Україна зупиниться на інтеграції в ЄС. 43,4% вважають, що Україна буде балансувати між двома варіантами. А 3,3% респондентів прогнозують, що Україна відмовиться від обох варіантів.

Вибір на користь інтеграції в Митний Союз не підтримав жоден з експертів (0,0%). При цьому, переважна більшість опитаних експертів (76,7%) вважає, що Європейський Союз продовжує залишатися інтеграційним пріоритетом для України.

10% в якості такого пріоритету назвали Митний Союз. Лише 3,3% опитаних назвали однаково важливими для України і Європейський Союз, і Митний Союз. Крім того, 10% респондентів підтримали інші варіанти інтеграції.

Нагадаємо, днями лідери Словаччини, Польщі, Угорщини та Чехії у польському місті Вісла заявили про те, що хочуть бачити Україну асоційованим членом ЄС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація