Ердоган фактично назвав Путіна окупантом Сирії

Ердоган фактично назвав Путіна окупантом Сирії

Фото: Reuters

Російська армія проводить операцію в Сирії.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виступив з різкою заявою на адресу дій російських військових у Сирії, назвавши Володимира Путіна "в сутності окупантом" цієї країни, наводить Bloomberg цитати з інтерв'ю Ердогана газеті Hurriyet.

У інтерв'ю Ердоган коментував наступ урядової армії Башара Асада на позиції повстанців в районі сирійського міста Алеппо. "Що ви робите в Сирії? — звернувся турецький лідер до Путіна. — У сутності ви окупант".

Російська авіація надає підтримку сирійській армії, яка минулого тижня зайняла кілька ключових точок біля Алеппо, перерізавши постачання повстанців з боку Туреччини. Місто вже кілька років розділене на кілька частини, проте наступ армії Асада може призвести до оточення позицій повстанців.

Як раніше повідомлялося, США звинувачують Росію у зриві мирних переговорів щодо Сирії в Женеві. Переговори в Женеві мирного врегулювання конфлікту в Сирії припинені до 25 лютого. В ООН запевнили, що це не означає кінця і провалу переговорів.

Проте міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що Росія посилює конфлікт у Сирії. Це провокує збільшення потоку біженців з охопленої війною країни.

Сирійська опозиція виклала відео спецоперації зі знищення російських генералів

Сирійська опозиція виклала відео спецоперації зі знищення російських генералів

Повʼязані теми:

Наступна публікація