Ердоган висловився за можливість покращення відносини з Росією

Ердоган висловився за можливість покращення відносини з Росією

Фото: Reuters

Ердоган "не розуміє, як відносини між державами були принесені в жертву через "помилку пілота".

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що хоче налагодити відносини з Росією.

При цьому турецький лідер додав, що не розуміє, чого очікує від нього Москва. За його словами, обидві країни повинні працювати над поліпшенням відносин. Ердоган також зазначив, що "не розуміє, як відносини між державами були принесені в жертву через "помилку" пілота".

Нагадаємо, що раніше 31 травня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розповів про перспективи відновлення відносин з Туреччиною. За словами глави МЗС, Москва не готова робити перший крок до примирення з Анкарою.

Зауважимо, що Анкара звинувачує Москву в постачанні зброї бойовикам забороненої в Туреччині "Робочої партії Курдистану". Таку заяву раніше зробив президент Туреччина Реджеп Ердоган.

Зауважимо, що загострення відносин між Туреччиною та РФ сталося після того, як поблизу кордону з Сирією турецький винищувач збив російський бомбардувальник.

Нагадаємо, Росія хоче відновити відносини з Туреччиною, незважаючи на інцидент з Су-24. Про це заявив президент РФ Володимир Путін. Він зазначив, що Росія воює в Сирії не проти регулярних армій, а проти терористичних формувань. За його словами, Росія не чула вибачень від Туреччини, а також заяв про готовність відшкодувати збиток.

Повʼязані теми:

Наступна публікація