Фантомна відставка: в оточенні Яценюка прокоментували чутки про відставку прем'єра

Фантомна відставка: в оточенні Яценюка прокоментували чутки про відставку прем'єра

Фото: Reuters

Жодних пропозицій ні щодо складу уряду, ні щодо програми дій від жодної політичної сили не надійшло - Яценюк.

ЗМІ повідомляють про те, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк начебто погодився добровільно піти у відставку.

Про це стверджують джерела в уряді та коаліції.

Наступним прем'єром, за повідомленнями ЗМІ, може стати міністр фінансів Наталія Яресько.

Лідер фракції БПП Юрій Луценко зауважив, що наступного тижня керівники парламентських демократичних фракцій мають почати переговори про створення нової коаліції під новий уряд. "БПП готова запропонувати річний план спільних дій парламентської більшості і Кабінету міністрів. 
Його виконавцями має стати технократична команда реформаторів без партійних амбіцій", - зауважив Луценко у Facebook.

Щоправда, в оточенні прем'єра такі повідомлення спростовують і наголошують на тому, що парламент має затвердити програму дій уряду і на відповідальності політичних українських сил.

"Зараз усе в руках президента України. Прем'єр-міністр України заявив, що готовий простягнути йому руку", - повідомила у Facebook прес-секретар прем'єр-міністра Ольга Лаппо.

Пізніше в коментарі ЗМІ відставку спростували прес-секретар Яценюка і перший заступник голови фракції "Народний Фронт" Андрій Тетерук.

"Інформація про те, що Арсеній Яценюк погодився піти у відставку, не відповідає дійсності", - сказала прес-секретар прем'єра. Мовляв, інформація про відставку - неправда і прем'єр націлений працювати.

Поки Яценюк особисто не заявить, що йде у відставку, будь-яку іншу інформацію не можна вважати достовірною.

19 лютого прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час інтерв'ю для п'ятьох українських телеканалів заявив про те, що президент Петро Порошенко не закликав його подати у відставку.

16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Пізніше фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції. Після завершення вечірньої наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду до кінця поточного тижня.

Своєю чергою, лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд нездатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи.

При чьому на сайті Верховної Ради з'явилось повідомлення про реєстрацію двох проектів про скасування результатів голосування про недовіру Кабінету міністрів України і призначення повторного голосування. Фракція "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції.

На початку лютого йшлося лише про урядову кризу. Прем'єр Яценюк утримався, але втратив підтримку 4 фракцій коаліції з 5....

Posted by Юрій Луценко on Friday, February 26, 2016

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Парламенті сам поставив питання про висловлення недовіри цьому Уряду. Це питанн...

Posted by Ольга Лаппо on Friday, February 26, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація