Фаріон грозиться читати "Розриту могилу", якщо на комітеті лунатиме російська без перекладача

Фаріон грозиться читати "Розриту могилу", якщо на комітеті лунатиме російська без перекладача

Ірина Фаріон продовжує "війну" проти комуніста Зубчевського / Фото: gbgalsgallery.com

Свободівка погрожує депутатам творчістю Тараса Шевченка.

Член фракції ВО "Свобода" Ірина Фаріон вголос читатиме вірш Тараса Шевченка "Розрита могила", якщо на засіданні парламентського комітету з питань освіти і науки депутати виступатимуть недержавною мовою без перекладу українською. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ВО "Свобода".

"Якщо на засіданні комітету з питань освіти і науки не буде забезпечено переклад силами комітету - я голосно читатиму "Розриту могилу", аби заглушити тінь 37-го року комуніста Зубчевського!" - сказала Фаріон, яка обіймає посаду голови згаданого комітету.

Раніше ЗМІ повідомляли про суперечку між Іриною Фаріон та депутатом-комуністом Олександром Зубчевським через його відмову виступати українською мовою.

Прес-служба "Свободи" також повідомила, що 4 квітня Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову Ірини Фаріон до Апарату ВР щодо перекладу державною мовою виступів та запитань народних депутатів на засіданнях комітету з питань науки і освіти. Депутат збирається оскаржувати це рішення, яке вона назвала "ляпасом для кожного українця та демонстрацією зневаги до державної мови".

Повʼязані теми:

Наступна публікація